Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vårtecken!

Skapad 2018-04-05 21:36 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Denna vecka har vi på Humlan bestämt att våren är påväg på riktigt och tillsammans kommer vi i veckan att vara "Vårspanare". Vad är det som händer nu när våren kommer och hur kan vi se det i naturen!? Kan vi se några nya vårfåglar som nu återvänt till Sverige!?

Innehåll

 

Planering Humlan V. 15

 

Tisdag 10/4: Vi kommer att tala om olika vårtecken för att kunna förbereda oss inför vår spaning ute i naturen! Tanken är att barnen på ett medvetet sätt ska få följa vårens antågande och den förvandling som naturen genomgår samt även själva delta i att dokumentera och reflektera över processen. 

 

Onsdag 11/4: Utflykt till Stabbyskogen! Vi planerar att gå till skogen för att se om vi kan se några vårtecken. Kommer vi se några fåglar och fågelbon? Vilka blommor har kommit upp?! Har insekterna som barnen studerade i höstas och som vi börjat se här på gården även kommit fram i skogen!?

 

Torsdag 12/4: Skapande aktivitet! Vi kommer att fortsätta på vårt skapande tema och ta inspiration av vårens färger och ljus. Denna vecka ska barnen få testa en ny teknik, nämligen att skapa med kol i kombination med akvarellfärg.

 

Målet med veckans och kommande veckors aktiviteter är att barnen ska få möjlighet att utveckla grundläggande kunskaper om våra vanligaste vårblommor och flyttfåglar samt få kunskap om vad som är typiska vårtecken i vår del av landet. Dessutom vill vi att barnen ska få vara delaktiga i att göra egna observationer och dokumentationer av processen för att barnen ska få möjlighet att utveckla både språkliga, digitala och estetiska färdigheter samt kunskap om vår natur!

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: