Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Batteridriven bil 1

Skapad 2018-04-09 10:35 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 8 Teknik
Tävling med er egenkomponerade bil

Innehåll

Uppgift

 

Bygga den snabbaste och den bilen som tar sig längst bort. Ev. snyggast som hederspris.

Material: Ni kommer att få ett 9V-batteri, kopplingsdon till batteriet och två elmotorer per grupp. Resten är upp till er att bestämma vad ni vill använda för återvunnet material, det vill säga vad ni har hemma och ändå ska kastas. Ni ska dessutom konstruera en strömbrytare som ni kan slå av och på strömmen med och på så sätt starta bilen.

 

Att tänka på är vikten av det material ni använder, tillförlitlighet, hållbarhet

 

https://www.youtube.com/watch?v=K4OCwpKnv0A

 

Planering

 

V.14 Starta upp projekt och dela in i grupper om 2 alternativt ensam. Starta upp med skiss och fundera vad man vill använda för material.

 

v.15 Fortsätta rita skiss och färdigställ senast v.16

 

v.16 Färdigställ skiss och börja bygga bilen

 

v.18 Alla lediga måndagen  Fortsätt bygga bilen och skriv loggbok

 

v.19 Fortsätt bygga bilen och skriv loggbok, lediga fredagen

 

v.20 Fortsätt bygga bilen och skriv loggbok

 

v.21 Fortsätt bygga bilen och skriv loggbok


v.22 Tävling!!!!

Matriser

Tk
Batteridriven bil

Rubrik 1

E
C
A
Konstruktion och utveckla idéer
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklings- och konstruktionsarbeten genom att undersöka och pröva möjliga idéer till lösningar samt utforma enkla fysiska eller digitala modeller.
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklings- och konstruktionsarbeten genom att undersöka och pröva och ompröva möjliga idéer till lösningar samt utforma utvecklade fysiska eller digitala modeller
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklings- och konstruktionsarbeten genom att undersöka och systematiskt pröva och ompröva möjliga idéer till lösningar samt utforma välutvecklade och genomarbetade fysiska eller digitala modeller
Dokumentation och skissning
Eleven gör enkla dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet till viss del är synliggjord.
Eleven gör utvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet är relativt väl synliggjord.
Eleven gör välutvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet är väl synliggjord.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: