👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teknik

Skapad 2018-04-15 16:09 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Teknik
Vi började med att uppfinna hjulet för att ta oss fram, idag har vi tagit oss ut i rymden. Vad är det som driver människan till att ständigt ta nya steg framåt? Ibland är det nöden, ibland för att tjäna pengar, ibland är det upptäckarlusten. Men oavsett vad det är som driver oss har vi kommit långt, sen vi uppfann elden började laga vår egen mat, odla, brygga öl, vagnen.

Innehåll

Din uppgift är att ta reda på och följa en teknisk utveckling i människans historia. 

Se uppdragsbeskrivning i teknik-klassrum

 

 

 

Matriser

Tk
Teknik

Utveckling

Drivkrafter i människans historia
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Aspekt 1
påverkan på individ, samhälle och miljön
Du kan med stöd ge någon underbyggd förklaring till hur denna utveckling har påverkat individen,samhället och miljön
Du kan ge någon underbyggd förklaring till hur denna utveckling har påverkat individen,samhället och miljön. Samt en fundering på hur det hade sett ut om vi inte haft denna lösningen.
Du kan ge en utvecklad underbyggd förklaring till hur denna utveckling har påverkat individen,samhället och miljön. Samt en fundering på hur det hade sett ut om vi inte haft denna lösningen.
Du kan ge en utvecklad underbyggd förklaring till hur denna utveckling har påverkat individen,samhället och miljön. Positiva och negativa effekter. Samt en fundering på hur det hade sett ut om vi inte haft denna lösningen.
Ny aspekt
Utvecklingen
Du kan berätta om hur ett föremål eller ett tekniskt system har utvecklats och kan ge en förklaring till varför vi har utvecklat den. Du ger någon teknisk förklaring till hur den fungerade förr och hur det fungerar idag.
Du kan berätta om hur ett föremål eller ett tekniskt system har utvecklats och kan ge en förklaring till varför vi har utvecklat den. Du ger en enkel teknisk förklaring till hur den fungerade förr och hur det fungerar idag.
Du kan berätta om hur ett föremål eller ett tekniskt system har utvecklats och kan ge flera förklaringar till varför vi har utvecklat den. Du ger en utvecklad teknisk förklaring till hur den fungerade förr och hur det fungerar idag.
Du kan berätta om hur ett föremål eller ett tekniskt system har utvecklats och kan ge flera förklaringar till varför vi har utvecklat den. Du ger en välutvecklad teknisk förklaring till hur den fungerade förr och hur det fungerar idag. Du kan i flera steg berätta hur den har utvecklats och ger en väl sammanfattad bild av hur utvecklingen har gått till.