Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

religionskunskap

Skapad 2018-04-16 09:53 i Vallonskolan Östhammar
Grundskola 8 Religionskunskap
Religionskunskap. Vilka är världsreligionerna? Hur tänker människor inom de olika religionerna och varför tänker de som de gör? Kan det någon gång vara ok att stjäla? Dessa och en hel del andra frågor ska vi försöka reda ut tillsammans under veckorna fram till sommarlovet.

Innehåll

 

Planering

 

 

 

Moment 1

 

 

 

ca vecka 15, 16 och 17. Skriftlig examination sker v.17

 

 

 

Här kommer eleverna att jobba med sidorna 18-61 i boken Religion 7-9. Här kommer eleverna att jobba kring världsreligionernas centrala tankegångar, urkunder och de olika inriktningarna inom religionerna.

 

 

 

Examination av detta moment sker framför allt under arbetets gång, muntligt under lektionerna. Men det kommer även att vara ett litet test i slutet av v 17.

 

 

 

 

 

 

 

Moment 2

 

 

 

Ca vecka 18 och 19 och examination sker vecka 20

 

 

 

Under dessa veckor kommer eleverna att jobba kring kristendom och samhället, s.134-144. Kapitlet handlar om exempel på hur religionen och samhället påverkar och påverkas av varandra, hur sambandet mellan religion och samhälle har sett ut i olika tider mm.

 

 

 

Examination kommer att ske under hela arbetets gång under muntliga genomgångar och andra tillfällen, men det kommer även att vara ett litet test i början av v20.

 

 

 

 

 

 

 

Moment 3

 

 

 

Ca vecka 20, 21 och 22.

 

 

 

Under dessa veckor kommer eleverna att jobba kring etik, s.179-199 i boken religion 7-9. Här kommer eleverna bland annat jobba kring begrepp inom etiken, etiska modeller och att resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar.

 

 

 

Examination kommer att ske under hela arbetets gång under muntliga genomgångar och andra tillfällen.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: