Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Naturrutan 2

Skapad 2018-04-20 12:58 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Förra veckan hade vi en liknande planering. Vi kommer att fortsätta följa samma projekt och barnens egna utforskande i naturrutan. Förra veckan visade barnen intresse för ringduvor myror men också de blommor som växer längs vägen till naturrutan.

Innehåll

Tisdag:

Naturrutan går ut med ena halvan av barngruppen och utforskar vidare. De kommer också att få måla ute i skogen.

Barnen som blir kvar kommer att få reflektera över dokumentationen från naturrutan sen i torsdags för att sedan måla samtidigt som de får titta på bilder från utevistelsen i Naturrutan. Medan barnen målar kommer pedagogerna att stötta barnen genom att prata kring bilderna, samt ringduvor.

 

Onsdag:

Alla barn går ut till skogen och besöker naturrutan

 

Torsdag:

Barnen som stannade kvar på förskolan i tisdags kommer att få besöka naturrutan medan de andra får stanna kvar och reflektera likt tisdagen.

 

Syfte:

Barnen ges möjlighet att upptäcka naturen och att själva kunna diskutera kring vad de upplevt, samt att med estetiska utrycksformer kunna förmedla sina erfarenheter.

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • ge barn möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter, idéer och tankegångar med hjälp av ord, konkret material och bild samt estetiska och andra uttrycksformer,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: