Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kartkunskap 2017

Skapad 2018-04-21 17:08 i Gluntens montessoriskola Grundskolor
Vi kommer jobba med jordens funktioner och länders placering! Kartkunskaper, fältstudier och vad består vår jord egentligen av?
Grundskola 7 – 9 Geografi

Kartkunskap och metod! Kartor, kartor, kartor och kartor! Vi kommer också jobba med jordens inre och yttre krafter!

Innehåll

Beskrivning av arbetsområdet:

Vi kommer under de sista veckorna på terminen arbeta med geografi och geologi, där vi först fokuserar på praktiska kartkunskaper. Andra delen kommer gå mer in på området geologi, med jordens uppbyggnad och varför vi har den natur som ses idag, andra delen kommer ej bedömas likt tidigare.

Del I

v.16 Kartkunskapstest

Del II

v.17-22 Geologi

Bedömning av arbetsområdet:

Jag kommer att bedöma:

Hur väl du hanterar kartor och påvisar kartkunskaper som namngeografi. Detta sker med först individuell träning utifrån stencil som sedan uppföljs med ett kortare skriftligt prov.

Bedömning för geologin kommer ske utifrån både den presentation som görs gemensam men även under övningar som sker på So-passen. 

 

Matriser

Ge
Bedömning

Syfte
Centralt innehåll
Nivå E
Nivå C
Nivå A
Förmåga: Kartkunskaper
Ge 7-9 Att göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker
Ge 7-9 Geografins metoder, begrepp och arbetssätt Centrala ord och begrepp som behövs för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi.
Du har grundläggande kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Du har goda kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med relativt god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Du har mycket goda kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Användning av Kartor och metoder
Ge 7-9 Att göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker
Ge 7-9 Geografins metoder, begrepp och arbetssätt Metoder för att samla in, bearbeta, värdera och presentera geografiska data, till exempel om klimat, hälsa och handel, med hjälp av kartor,och geografiska verktyg som finns tillgängliga
Du kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt, samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Du kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett relativt väl fungerande sätt, samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Du kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett väl fungerande sätt, samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: