Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ringduvan!

Skapad 2018-04-22 12:33 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Denna vecka ska vi på Humlan fortsätta att följa våren med lite extra fokus på Ringduvan som barnen ofta ser och hör vid förskolans gård. Hur ser den ut på nära håll!? Hur många ägg lägger ringduvan och hur ser deras bon ut!? Barnens frågor och upptäckter kommer dock vara i fokus.

Innehåll

 

Planering Humlan V. 17

 

Tisdag 24/4: Tala om Ringduvan och olika fakta kring artens egenskaper och sätt att leva. Vad vill vi veta om ringduvan!? Hur kan vi ta reda på mer fakta!?

 

Onsdag 25/4: Utflyktsdag till Stabbyskogen! Förhoppningsvis har vi vädrets makter på vår sida och kan ha en heldag i skogen med tid för att upptäcka våren och att leka.

 

Torsdag 26/4: Se om vi kan se Ringduvan på nära håll på ett nytt spännande sätt!

 

Målet med veckans aktiviteter är att barnen ska få mer kunskap om en specifik fågelart som finns i deras närmiljö och som intresserar dem. Dessutom ska barnen själva få komma med förslag på hur vi kan ta reda på fakta och även styra lite vad vi vill ta reda på. Detta är viktigt för att barnen ska få möjlighet att lära sig hur man söker information på olika sätt när man utgår ifrån sina egna frågeställningar samt utveckla sin förmåga att lösa problem.

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: