Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering VT-18

Skapad 2018-04-27 09:49 i Pysslingen Förskolor Kruset Pysslingen
Förskola
Utifrån barnens intresse kommer vi arbeta med projektet fordon.

Innehåll

Vad jobbar vi med?

-       Vi jobbar med projektet fordon. Vi har sett att barnen visar intresse för olika fordon. De visar intresse för hur fordonen fungerar och hur de ser ut. Vi börjar med bussen då vi åker buss en del inom Höganäs när vi ska på utflykt och bussen är ett fordon barnen gärna samtalar om.

 

Varför jobbar vi med det? Syfte

-       Bland annat för att barnen visar intresse för det både på förskolan men även när vi är på utflykt i närmiljöerna. De samtalar gärna om utseende, hur de fungerar och vilken modell och märke det är. Vi tänker också att vi utifrån barnens intresse och nyfikenhet kan utveckla och utmana barnen vidare genom de olika områdena i läroplanen/funktionell kvalitet.

 

Hur kommer vi jobba med det?

-       Vi kommer arbeta med olika fordon där vi kommer använda olika material och tekniker för att bekanta oss med olika fordon. Vi kommer även arbeta med olika former och mätning. Vi kommer även få in skriftspråket och symboler då barnen har kunskaper om olika märken på fordon som vi kan ta reda på tillsammans.

-       Vi har tillgång till ateljén där fokus kommer vara skapande på olika sätt med olika material och tekniker, exempelvis rita och måla. Vi kommer även åka på utflykter i förskolans lärmiljö där vi kommer undersöka och samtala om fordon, vad ser vi för fordon, vilka märken och symboler som vi sedan kommer ta med oss och samtala om på förskolan för reflektion och vidare arbete. Vi kommer mäta upp och undersöka hur långa och stora fordon är och jämföra storleken i förhållande till oss själva och det som finns på förskolan. Utöver detta kommer vi även ha olika rörelseaktiviteter med fokus på motorik, koordinationsförmågan, rumsuppfattning och kroppsuppfattning då vi ser att barnen visar intresse för det och vi ser att behovet finns.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: