👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redskapsgymnastik

Skapad 2018-05-02 15:02 i Vågbroskolan åk 4-9 Söderhamn
Redskapsgymnastik åk 4-6
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Redskapsgymnastik är ett bra sätt att öva rörelse- och koordinationsförmågan. Svårighetsgraden i redskapsgymnastik kan göras mycket enkel till mycket svår vilket gör den idealisk för bedömning inom skolämnet Idrott & Hälsa.

Innehåll

Vi kommer under terminen att öva på flera olika moment med flera olika övningar inom varje redskap. Övningarna kommer att ha en motsvarighet på betygsskalan som an är medveten om innan examination sker.

Olika redskapsmoment vi kommer att träna på och examineras inom:

följande beskrivningar är för nivån A i de olika momenten, för lägre nivåer görs delar av momenten eller enstaka rörelser.

 

Ringar:

Att kunna hänga upp och ner och vara rak i kroppen, göra "fågelboet" samt att kunna rotera kroppen bakåt och vända tillbaka till ursprungsläge utan att nudda marken.

Räck

Att ta sig upp baklänges, flytta över bägge benen till sittande position, falla ned baklänges i knäveck och sedan släppa ner benen kontrollerat,

Trampett

Att kunna göra ett bra avstamp med ett balanserat och stabilt hopp och landning.

Fristående

Handstående nedrullning.(alt, kullerbytta+stå på händer mot väggen)

Matriser

Idh
Redskapsgymnastik

Betygsnivå

E
--->
På god väg mot
C
--->
På god väg mot
A
Delta & anpassa rörelser
  • Idh  E 6
  • Idh  C 6
  • Idh  A 6
Eleven kan delta i redskapsgymnastik som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i redskapsgymnastik som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i redskapsgymnastik som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.