👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grävlingens planering

Skapad 2018-05-03 13:57 i Diseröd fritidshem Kungälv
Grundskola F
Vi kommer att en dag i veckan ta med fyra barn ner till biblioteket och låna lite böcker till vår avdelning.

Innehåll

 De gamla böckerna som nu står i vår bokhylla kommer vi att ta bort, och istället fyller vi på med nya böcker som barnen själva lånat. Sedan gör vi en mysigare läshörna med gosiga kuddar och mjukisdjur, där barnen kan sitta och läsa när de vill. T.ex kan någon äldre läsa för de yngre.

Vi har också skapat en mer praktisk hörna med lego där alla som vill bygga kan göra detta och spara sina byggen på hyllan bredvid.Nu har vi också kommit igång med leran. Alla har fått en egen papplåda att förvara leran i och en uppsättning lera. Dessa lådor har vi på en hylla inne i grupprummet, och barnen hämtar sin låda när de vill. Vi är klara med de nya underläggen som var och en har ritat och som vi sedan plastat in. Dessa underlägg används nu till lerbyggena.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Samtala, lyssna, ställa frågor samt framföra egna tankar, åsikter och argument om olika områden, till exempel etiska frågor och vardagliga händelser.
  Gr lgr11  -
 • Samtala om olika typer av texter.
  Gr lgr11  -
 • Ord och begrepp som uttrycker behov, känslor, kunskaper och åsikter. Hur ord och yttranden kan uppfattas av och påverka en själv och andra.
  Gr lgr11  -
 • Närsamhällets och föreningslivets utbud av aktiviteter och platser för kultur, fritid och rekreation.
  Gr lgr11  -