👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Programmering!

Skapad 2018-05-06 15:51 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Denna vecka är lite speciell eftersom vi på tisdag kommer att få besök av förskollärarstudenter (Termin 5) från Uppsala Universitet som ska lära oss mer om programmering. Vi ser fram emot ett spännande utbyte och att lära oss mer om hur man kan arbeta med digital teknik med barnens intressen som grund!

Innehåll

 

Planering Humlan V. 19

 

Tisdag 8/5: Förskollärarstudenterna kommer till Förskolan ca kl 9.00 för att hålla i en Workshop om programmering med Blue-bot. Barnen kommer att delas in i två grupper och vi pedagoger kommer så klart också att medverka. Vi ser fram emot en spännande förmiddag!

 

Onsdag 9/5: Utflykt till Stabbyskogen! Vi går till skogen ca kl 9 och stannar även där för att äta lunch. Vi kommer att göra lite olika aktiviteter samt även ha tid för fri lek och att utforska naturen.

 

Torsdag 10/5: Förskolan Stängd (Kristi himmelfärds dag)

 

Målet med veckans aktiviteter är att barnen ska få testa på något nytt och få lära sig mer om digital teknik på ett roligt och inspirerande sätt. Digitalisering är något som kommer bli alltmer aktuellt i förskolan och vi tycker att det är viktigt att inspirera barnen att kombinera sådant vi arbetar med dagligen i verksamheten med digital teknik. Dessutom får barnen möjlighet att utveckla sin matematiska förmåga samt sin förmåga att kommunicera och lösa problem tillsammans på ett kreativt sätt!

Vi kommer i veckan också börja arbeta med förberedelserna inför sommarfesten som är den 25:e maj!

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar,
    Lpfö98 Rev. 2016