👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Motsatsbilder

Skapad 2018-05-14 09:47 i Stenhammarskolan 7-9 Flen
Grundskola F – 9
Skapa 4 olika bilder med materialet akvarellfärg. Använd bestämda bildelement i två uppgifter och valfria bildelement i två.

Innehåll

  1. Använd bläckfisken och båten så många gånger du vill och i vilka storlekar du vill. Du får förändra bildelementen och lägga till annat! Materialet är akvarellfärg och du arbetar på A4 ark.
  1. Skapa på valfritt sätt två olika bilder. Du ska sträva efter att den ena bilden upplevs varm och den andra bilden upplevs kall. Materialet är akvarellfärg och pappersstorleken väljer du själv.

Matriser

Motsatsbilder

F
E
C
A
Framställa bilder
  • Bl  E 9
Jag har inte skapat någon bild alls. Bilden jag har gjort blev inte färdig
Jag har skapat en/ett par olika bilder som visar olika stämningar och uttryck
Jag har skapat fyra olika bilder som visar olika stämningar och uttryck. Jag har till viss del förändrat bildelementen och lagt till egna.
Jag har skapat fyra olika bilder som visar olika stämningar och uttryck. Jag har till stor del förändrat bildelementen och lagt till egna.
Använda material/teknik/verktyg
  • Bl  E 9
Jag har haft problem med att använda akvarellfärgen. Jag har målat på kopieringspapper
Jag har arbetet med akvarellfärg. Jag har till viss del blandat färgerna i locket. Jag har målat på rätt papper.
Jag har arbetet med akvarellfärg. Jag har till stor del blandat färgerna i locket. Jag har målat på rätt papper.
Jag har arbetet med akvarellfärg. Jag har blandat färgerna i locket för att få fram rätt nyanser och skiftningar. Jag har användt mycket vatten för att få det som jag vill. Jag har målat på rätt papper.Jag har målat på rätt papper.
Kombinera bildelement
  • Bl  E 9
Jag kunde inte kopiera bildelementen på rätt sätt. De hamnade lite tokigt på pappret. Det blev inte en hel bild med förgrund, mellangrund och bakgrund. Färgerna har jag valt för att jag tyckte de var fina.
det finns förgrund, mellangrundd och bakgrund i mina bilder. Färgerna förstärker budskapen.
Det finns tydlig förgrund, mellangrund och bakgrund i mina bilder. Färgerna är tydliga och förstärker budskapen.
Det finns tydlig förgrund, mellangrund och bakgrund i mina bilder. Färgerna är mycket tydliga och förstärker budskapen.
Idéer
  • Bl  E 9
Jag har en båt och en bläckfisk med i mina bilder. Färgerna har jag valt för att det råkade bli dem.
Jag har en båt och en bläckfisk med i mina bilder och de berättar en historia. Det ser man på olika saker som jag har lagt till i bilden. Färgerna har jag valt och blandat för att jag vill att det ska synas hur det känns i bilden.
Jag har en båt och en bläckfisk med i mina bilder och de berättar en historia. Det ser man på olika saker som jag har lagt till i bilden och som behövs för att budskapet ska bli tydligt. Färgerna har jag valt och blandat för att jag vill att det ska synas tydligt hur det känns i bilden.
Jag har en båt och en bläckfisk med i mina bilder och de berättar en historia. Det ser man på olika saker som jag har lagt till i bilden och som behövs för att budskapet ska bli tydligt. Jag har ansträngt mig med detta för att uttrycket och stämningen inte ska missförstås. Färgerna har jag valt och blandat för att jag vill att det ska synas mycket tydligt hur det känns i bilden.