👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Divergent The Movie: Mini-project (version 2)

Skapad 2018-05-23 08:26 i Österledskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Engelska
Amity, Abnegation, Candor, Erudite or Dauntless? Which faction do you belong to? You are going to watch Divergent the Movie and learn more about what it takes to be a part of each faction. You will learn different words for qualities.

Innehåll

I detta korta projekt, ska eleverna titta på filmen, Divergent, och därefter arbeta med beskrivande ord om personers personlighet, som är kopplade till filmvärldens fem falanger - de lärda (Erudite), de ärliga (Candor), de tappra (Dauntless), de fridfulla (Amity) och de osjälviska (Abnegation). 

Eleverna kommer att arbeta främst med följande uppgifter:
- vokabulär: personlighetsdrag, egenskaper (Eng: qualities)
- skriftlig uppgift: parövning (beskriva egenskaperna med andra ord på engelska och ge konkreta exempel).
- muntlig samtal: diskutera personliga egenskaper och koppla dem till filmens karaktärer samt verkligheten (t.ex. hur vänner ska vara, hur vuxna ska vara osv.).

För bedömningen, kommer det vara fokus på skriftliga förmågan (beskrivning av sig själv) och muntliga förmågan (att delta i samtal och uttrycka sig muntligt).

Matriser

En
Muntliga förmåga: Redovisning och deltagande i samtal

TALA

E
C
A
Vid muntlig redovisning redogöra för fakta och/eller argumentera för åsikter
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du gör olika muntliga redovisningar.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du gör olika muntliga redovisningar. Du anpassar din redovisning på ett bra sätt till de som lyssnar, till budskapet och till situationen.
Du kan uttrycka dig på ett mycket bra sätt när du gör olika muntliga redovisningar. Du anpassar din redovisning på ett mycket bra sätt till de som lyssnar, till budskapet och till situationen.
Delta i samtal på engelska, i klassrumsarbetet och vid styrda dialogövningar
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du pratar med andra i olika situationer och du kan på ett ganska bra sätt anpassa dig till de som lyssnar, till budskapet och till situationen. Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett ganska bra sätt när du pratar med andra.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du pratar med andra i olika situationer och du kan på ett bra sätt anpassa dig till de som lyssnar, till budskapet och till situationen. Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett bra sätt när du pratar med andra.
Du kan uttrycka dig på ett mycket bra sätt när du pratar med andra i olika situationer och du kan på ett mycket bra sätt anpassa dig till de som lyssnar, till budskapet och till situationen. Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett bra sätt när du pratar med andra.