Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 5

Snäckan- IKT (2018-2021)

Förskolan Pärlan, Brickebergskyrkans skolstiftelse · Senast uppdaterad: 6 september 2022

IKT- Långsiktigt mål 2018-2021

 

Var är vi?

  • Vi får in tekniken (IKT) genom att använda dator, Ipads och projektor. Detta är någonting som vi arbetat med även under föregående år, vilket gör att vi har mer "förkunskaper". Detta vill vi utveckla. En av personalen på avdelningen har detta som "ansvarsområde" och engagerar sig särskilt för att få information, lära, dela med sig och utveckla detta på avdelningen

 

  • Vi använder oss av datorn och Ipaden för att dokumentera och utforska. Projektorn används till att skapa lärmiljöer och projicera bilder

 

  • Vi har lärt oss om Green Screen. Detta vill vi använda i vårat projekt.

HT-18

Arbetslaget har kommit igång med dokumentationen där vi använder våra Ipads för att göra lärloggar och blogginlägg. Genom arbetsplatsträffarna har vi fått information kring nya funktiner som finns på Uninkum. Vi har även fått tips på hur vi lättare kan överföra bilder mellan enheterna. 

Vi vill komma igång med att projicera mer utav det som vi utforskar och dokumenterar. Tider har lagts upp för de tillfällen vi har möjlighet att ha den mobila projektorn, samt den projektorn som finns i ateljén. 

VT-19

Vi har fått tips på APT:n om appar som kan användas bl.a. till det ”gemensamma temat” (fågelholkar och fåglar). Projektorn använder vi oftare och har den så mycket vi kan under den vecka som vi har den på avdelningen. Ansvarig på avdelningen ska gå igenom och repetera hur den ”mobila projektorn” fungerar så att alla på avdelningen vet hur de ska göra. 

Vart ska vi?

  • Utifrån vårat projekt och barnens intressen vill vi använda tekniken för att utforska och lära

 

  • Hitta bra appar och funktioner 

Hur gör vi?

  • Fortsätta med det kollegia lärandet, genom bl.a. ansvarig på avdelningen och arbetsplatsträffarna

 

  • Vi får in tekniken (IKT) genom att använda dator, Ipads och projektor

 

Hur blev det?

Unikum fungerar bra och vi har lärt oss om de nya funktionerna. Vi får ut information genom blogginlägg och lärloggar. 

Vi vill komma igång mer med miljöer som förstärker det område vi fokuserar på, samt för att lyfta barnens intressen och lek. Vi har inte gjort det på samma sätt som tidigare år. Detta pågrund av att vi inte har haft tillgång till projektorn i ateljén lika ofta. Det har även saknats utrustning till den mobila projektorn. Den mobila projektorn fungerar nu och vi tänker att vi ska använda oss mer av den. 

De äldre barnen har fått rita sin familj på våra "Lärplattor" och vi har tillsammans gjort ett lärloggs- inlägg med barnen. Detta för att vi vill kunna bygga vidare på inlägget i vår och eventuellt se en utveckling. 

Barnen får vara med och skriva ut teckningarna och sätta in dem i deras pärmar. Vi funderar även på att projicera bilderna för att barnen ska få visa kompisarna sina familjer som de tecknat på Lärplattorna. 

Green screen: Vi har använt Green Screen för att barnens julpyssel (änglar, herdar och får) ska få en kul bakgrund som passar! Vi tänker att barnen kan få ta med sig sitt pyssel hem tidigare på så sätt. Då vi behöver ha kvar pysslet i våran lucka (Julkalendern) på avdelningen.

Green Screen kan användas i projektet (Vänskap - känslor) på avdelningen genom att barnen får välja olika platser de vill vara på (ex. som gör dem glada) eller att de kanske ser något som gör dem rädda eller ledsna. 

I projektet (Testpatrullen) använder vi lärplattan för att söka efter fakta, klipp, bilder och för att dokumentera. 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback