Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Min bästa musikupplevelse åk 4

Skapad 2018-08-10 12:48 i Dalhemsskolan Helsingborg
Vi övar oss på att beskriva en musikupplevelse skriftligt.
Grundskola 4 – 6 Musik
En musikupplevelse är något som du har upplevt inom musikens värld, det kan vara en konsert som du har varit på, en musikal som du har sett, en låt som du lyssnat mycket på...ja, något som du har upplevt inom musik helt enkelt!

Innehåll

Mål och syfte

Du ska jobba med arbetsblad " Musikupplevelse". Vi övar oss på att beskriva en musikupplevelse.

Vad ska vi göra? - Centralt innehåll

Du ska skriva och berätta om din bästa musikupplevelse. Det kan till exempel vara en konsert du har varit på och lyssnat eller där du själv varit med och spelat eller sjungit. Beskriv din upplevelse så detaljerat du kan. Var någonstans var du med om din musikupplevelse? Var det någon som spelade instrument eller spelade du kanske själv? Var det någon som sjöng eller sjöng du själv? Kan du beskriva något om hur artisten eller du själv sjöng eller spelade? Kan du beskriva vad du hade för känslor vid detta tillfälle? Vad tror du andra människor kände vid detta tillfälle? Vad i musikupplevelsen tror du fick dig att känna som du gjorde?

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • analysera och samtala om musikens uttryck i olika sociala, kulturella och historiska sammanhang.
    Mu
  • Centralt innehåll
  • Ljudets och musikens fysiska, tanke- och känslomässiga påverkan på människan i olika sammanhang. Hur musik används för påverkan och rekreation och i olika rituella sammanhang.
    Mu  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: