Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild Ht 2018

Skapad 2018-09-04 15:13 i Fontinskolan Kungälv
Grundskola F
Under terminen kommer vi att arbeta med olika tekniker och material. Du kommer få möjlighet att arbeta med olika material, digitala verktyg,färgers symbolik, analysera bilder och framställa egna bilder.

Matriser

Bild Ht 2018

Rubrik 1

Nivå 1
>
Nivå 2
>>
Nivå 3
>>>
Aspekt 1
Arbeta med olika material som kan formas till något nytt och ge föremålet ett tydligt uttryck.
Du kan på enkelt sätt forma en figur med hjälp av aluminiumfolie. Man kan urskilja armar, ben och kropp. Figuren har en skugga.
Du kan på ett relativt tydligt sätt forma en figur med hjälp av aluminiumfolie. Man kan urskilja armar, ben, kropp och huvud. Figuren har en skugga som visar rörelsen figuren visar.
Du kan på ett tydligt sätt forma en figur med hjälp av aluminiumfolie. Man kan urskilja armar, ben, kropp och huvud. Man kan se rörelsen i figuren väl Figuren har en skugga som visar rörelsen på ett tydligt sätt.
Ny aspekt
Klipp ut en bild från en tidning som sätts in i ett annat sammanhang. Ge bilden ett annat intryck.
Du kan på ett enkelt sätt ändra betydelsen av ett föremål genom att ge det en annan bakgrund. Man kan se vad bilden föreställer.
Du kan på ett genomarbetat sätt ändra betydelsen av föremålet genom att ge det en annan bakgrund. Man kan tydligt se vad bilden föreställer och den har ett nytt sammanhang.
Du kan på ett väl genomarbetat sätt ändra betydelsen av föremålet genom att ge det en annan bakgrund. Man kan tydligt se vad bilden föreställer och den passar väl in i ett nytt sammanhang.
Ny aspekt
Skapa ett kollage med ett tydligt tema. Bilderna ska kombineras med varandra på ett nytt sätt och ge intrycket av en annan betydelse.
Du kan skapa en bild som liknar något annat med hjälp av andra mindre bitar. Man kan ana vad den nya figuren liknar.
Du kan skapa en bild som man tydligt kan se vad den föreställer med hjälp av andra mindre bitar. Man kan se vad den nya figuren liknar.
Du kan skapa en bild som fyller ut hela pappret. Man kan tydligt kan se vad den föreställer med hjälp av andra mindre bitar. Färgerna kan skapa ett intressant intryck. Man kan tydligt se vad den nya figuren liknar.
Ny aspekt
Skapa en bild som ska symbolisera en app. Bilden ska ha en tydlig koppling till vad appen innehåller.
Du kan på ett enkelt sätt redogöra för vad din app kan innehålla samt motivera ditt val av färger och symboler.
Du kan på ett relativt tydligt sätt redogöra för vad din app kan innehålla samt motivera ditt val av färger och symboler. Du kan ge ett par exempel på hur funktionerna i din app är kopplade till appens utseende.
Du kan på ett tydligt sätt redogöra för vad din app kan innehålla samt motivera väl utvecklat ditt val av färger och symboler. Du kan ge några exempel på hur funktionerna i din app är kopplade till appens utseende.
Ny aspekt
Rita av ett djur och färglägga det med pastellfärger.
Du kan rita av ett djur och det framgår av bilden vilket djur det är. Du använder dig av minst ett par olika pastellfärger.
Man kan tydligt se vilket djur du ritat av. Du använder dig av flera pastellfärger som du kombinerar väl.
Man kan tydligt se vilket djur du ritat av. Du använder dig av flera pastellfärger som blandas i varandra för att skapa övergångar mellan ljusa/mörka färger samt skapar djup i bilden.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: