Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tala och lyssna på engelska

Skapad 2018-09-05 12:04 i Junibackens skola Ludvika
Beskrivning av hur vi arbetar med området tala i engelska.
Grundskola 4 Engelska
En lektion i veckan ska vi i ämnet engelska fokusera på att tala och lyssna på engelska på olika sätt. Lyssna på varandra, en film eller läraren, prata inför en klasskamrat eller fler, ja helt enkelt... TALA OCH LYSSNA på engelska.

Innehåll

Vad vi ska lära oss. Varför just detta?

Ni ska lära er att prata engelska mer flytande, våga använda de ord och meningar ni kan. Även om man kommer långt med att kunna enstaka ord så är det mycket roligare att kunna föra ett samtal med någon med mer flyt i talet.

Man kan ibland behöva skriva på engelska och genom att träna på det blir man också duktigare på att läsa och förstå engelska.

För att kunna prata med någon behöver ni också förstå när någon pratar med er så det är också något ni tränar på i detta område.

Hur ska vi lära oss detta?

Vi börjar arbetsområdet med några pratormar, där alla måste vara delaktiga för att det ska fungera. Då tränar ni på att uttala, lyssna och vara aktiva.

Ni får olika uppgifter som på olika sätt handlar om att prata inför andra eller att kommunicera med någon/några. Vi utgår från bilder, färdiga frågeställningar, "talk-aboutkort" och fria frågor samtalsämnen.

 

Vad som kommer att bedömas:

Jag kommer att bedöma hur du samtalar med andra kring välbekanta ämnen, om du kan använda strategier för att ta dig runt språkliga hinder av olika slag, och hur du framför intränade texter/frågor.

Det bedöms också hur du förstår talad, enkel och tydligt talad engelska.

 

Hur du får visa vad du kan:

Du visar att du kan detta genom att prata inför en klasskamrat, klassen eller mig om olika välbekanta ämnen genom att använda ord, fraser och hela meningar på ett bra sätt.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: