Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bygga hus

Skapad 2018-09-08 09:14 i Killebäckskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Teknik
Kommande veckor är ett teknikprojekt där vi ska planera arbetsgången när man bygger sitt eget hus.

Innehåll

Uppgiften består av två delar:

  1. Ritningar
    Vad ska jag tänka på när jag ritar mitt hus? Är det i korrekt skala?

  2. Rapporten
    I rapporten ska följande huvudfrågor besvaras: Vilka material skall jag välja? Varför väljer jag dessa material? Vilka tekniska problem måste jag lösa? Hur löser jag dessa problem?

Matriser

Tk
Kunskapskrav för momentet "Bygga hus" (teknik 7-9)

E-nivå
C-nivå
A-nivå
Tekniska lösningar
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med viss användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur enkelt identifierbara delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion och visar då på andra liknande lösningar.
Material & deras användning
Dessutom för eleven enkla och till viss del underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Dessutom för eleven utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Dessutom för eleven välutvecklade och väl underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Dokumentera
Eleven gör enkla dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet till viss del är synliggjord.
Eleven gör utvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet är relativt väl synliggjord.
Eleven gör välutvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller, ritningar eller rapporter där intentionen i arbetet är väl synliggjord.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: