👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VÄDER OCH ÅRSTIDER

Skapad 2018-09-10 09:52 i Söderskolan Falkenberg
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
Med väder och årstider som utgångspunkt tränar vi fokuserat på tal och uttal

Innehåll

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Muntlig produktion. Vi fokuserar en tid på läsning, berättande och uttal. Syftet är att utveckla flyt, uttal och intonation. 

Bedömning - vad och hur

Sker löpande på lektionerna då ni tränar och utvecklar den muntliga förmågan. Ni ska även presentera vädret från valfritt land/område i form av film eller animation där ni själva skriver manus och framför. Vädret presenteras med hjälp av futur proche (att sätt att tala om framtid).

Undervisning och arbetsformer

Läsning och lyssnande på texter och bildberättelser från kapitel 7 i digilär som handlar om väder och årstider samt grammatiken futur proche.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  M2
 • Centralt innehåll
 • Språkliga företeelser som uttal, intonation, grammatiska strukturer, stavning och interpunktion i det språk som eleverna möter.
  M2  4-9
 • Språkliga företeelser för att förtydliga och berika kommunikationen som uttal och intonation, stavning och interpunktion, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck samt grammatiska strukturer.
  M2  4-9