Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Biologi: Mellan barn och vuxen HT år 8

Skapad 2018-09-12 16:29 i Hannaskolan Grundskolor
Grundskola 8 Biologi
Vårt första arbetsområde är "Mellan barn och vuxen". Vi kommer att lära oss om våra kroppar, sex, könssjukdomar, preventivmedel och barnets utveckling från befruktning till födelse.

Innehåll

 

MÅL

Veta hur en människa förändras under puberteten

Veta vad det innebär att vara homo-, bi- eller heterosexuell

Veta hur mannens och kvinnans könsorgan fungerar

Veta vad som är tillåtet och förbjudet i samband med sex

Känna till olika sätt att skydda sig mot könssjukdomar och oönskad graviditet

Känna till de vanligaste könssjukdomarna

Känna till hur barnet utvecklas imagen

ARBETSFORMER OCH BEDÖMNING

Undervisningens upplägg:
- På lektionerna lär vi oss genom att läsa, se filmer, diskutera, samtala, laborera och lyssna. Det är viktigt att du är aktiv och deltar i alla moment. Vi kommer också att besöka ungdomsmottagningen Knuffen.
- I slutet av (nästan alla) lektionerna svarar du på en eller flera frågor via classroom. Svaren tillsammans med det du visar på lektionerna är mitt bedömningsunderlag.
- Om du inte är aktiv på lektionerna, frånvarande mycket eller inte har visat vad du lärt dig på lektionerna kommer du att få göra prov istället. 
- I nulägesbedömningen på Unikum (vecka 43) ser du hur jag har bedömt dina kunskaper. Om du efter det upplever att jag inte har sett alla dina förmågor kan du också välja att skriva prov.
- Jag svarar mer än gärna på frågor mellan lektionerna om det är något du känner är oklart eller svårt. Kom upp till mitt rum (bredvid Mias rum), hugg tag i mig i korridoren eller maila mig på hanna.sollerman@hannaskolan.nu.
/Hanna

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: