👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gymnastik

Skapad 2018-10-14 10:46 i Fäladsskolan Lunds för- och grundskolor
För att utföra olika rörelser krävs det att man har balans, precision och motorik i sina rörelser för att klara de olika momenten. Vare sig det är lätta moment eller lite svårare. Ska jag t.ex. hoppa över en mur måste jag veta hur min kropp behöver agera för att komma över, alltså krävs det en god kroppskännedom om sig själv. Det är detta som vi ska träna under detta arbetsområde på olika sätt.
Grundskola 4 Idrott och hälsa
Vi kommer träna de motoriska grundformerna hoppa, åla, krypa, balansera, springa, klättra, stödja, hänga och rulla med hjälp av redskap. Vi kommer träna ensam och i samarbete med andra.

Innehåll

Mål

Att kunna använda och anpassa dina rörelser till de krav som olika aktiviteter ställer 

Att förstå och ha ett säkerhetstänk under lektionstid när du utför olika övningar.

Arbetets innehåll

Motoriska rörelser genom lekar, stationsträning, redskapsbanor

Arbete en och en och i par

Arbetssätt 

Vi går igenom grunderna i de olika övningar. Du kommer få prova övningar i lianer, matta, ringar, räck, bom, ribbstol, trampett. 

Du tränar tillsammans med kompis och ni hjälper varandra på lektionerna för att utvecklas och bli ännu bättre. Du får även möjlighet att träna själv. 

Redovisning

Redovisning genom att du visar dina färdigheter inom de olika motoriska grundformerna såsom till exempel rulla, stödja, klättra, balansera och hoppa. 

Reflektion

Hur aktivt lyssnar jag på instruktioner från läraren?
Frågar jag min lärare om det är något jag inte förstår?
Hur fungerar mitt tränande under lektionerna?
Hur fungerar det att samarbeta med andra?