👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema: Spindlar.

Skapad 2018-10-16 13:47 i Nyängen Mariehamn
Förskolan Åland
Under en skogspromenad uppmärksammade vi att intresset för spindlar var stort och vi beslöt därför att lära oss mer om spindlar.

Innehåll

Syfte:

Att barnen skall lära sig mer om våra vanligaste spindlar, hur de lever och vad de äter, men även att visa respekt mot och att ha ett varsamt förhållningssätt till naturen och miljön.

 

Mål: 

 • Vi vill att barnen skall lära sig mer om våra vanligaste spindlar.
 • att lära sig respektera allt levande i skogen.

 

Metod:

Vi har valt att intervjua barnen för att få reda på deras förkunskap om spindlar och därefter delat in dem i tre olika grupper utifrån deras förkunskap. Vi går på spindeljakt på gården och i skogen. Vi fotograferar våra fynd och skapar spindelnät och spindlar i olika former och i olika material.

 

Kopplingar till läroplanen

 • De vuxna ska ge stöd, inspirera, utmana och uppmuntra barnets vilja att fortsätta lärandet på nya oväntade vägar. De ska visa intresse för flickornas och pojkarnas känslor, tankar och lekar och ska hjälpa dem att bli medvetna om på vilket sätt de lär och att de kan påverka sitt eget lärande.
  Fsk Åland
 • rikliga möjligheter att uppleva, förundra sig över och glädjas åt naturen genom utflykter med lek i det fria
  Fsk Åland
 • det som händer med växter och djur i närmiljöns årstidsväxlingar
  Fsk Åland