Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Renässans och kärlek

Skapad 2018-10-24 09:28 i Ållebergsgymnasiet Falköping
Grundskola F Historia
Kort tema om kärlek och renässanskonst

Matriser

Hi
Renässans och kärlek

Nivå 1
E-nivå
Nivå 2
C-nivå
Nivå 3
A-nivå
Aspekt 1
Källmaterial
Du kan använda historiska källor för att dra ENKLA slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett ENKELT sätt hur källorna kan användas.
Du kan använda historiska källor för att dra UTVECKLADE slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett UTVECKLAT sätt hur källorna kan användas.
Du kan använda historiska källor för att dra VÄLUTVECKLADE slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur källorna kan användas.
Ny aspekt
Historians användning
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett ENKELT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett UTVECKLAT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett VÄLUTVECKLAT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Ny aspekt
Samhällsförändringar
Du kan diskutera på ett ENKELT sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett ENKELT sätt.
Du kan diskutera på ett UTVECKLAT sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett UTVECKLAT sätt.
Du kan diskutera på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett VÄLUTVECKLAT sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: