Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Etik

Skapad 2018-10-29 13:38 i Skärholmens gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Grundskola F Religionskunskap
Syftet med den här uppgiften är att du visar hur man kan använda de etiska modellerna pliktetik, konsekvensetik och sinnelagsetik.

Innehåll

Din uppgift är att välja mellan två etiska dilemman; aktiv dödshjälp och dödsstraff. När du har valt dilemma ska bestämma vad du har för åsikt och argumentera för den åsikten med hjälp av de etiska modellerna.

Uppgifter

  • Etiska modeller

  • Ej namngiven

Matriser

Re
"Etik och moral", religionskunskap

F
E
C
A
Ny aspekt
  • Re
  • Re  7-9
Eleven har ännu inte uppnått kunskapskraven för betyget E
Eleven kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang och använda etiska begrepp och modeller på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang och använda etiska begrepp och modeller på ett relativt väl fungerande sätt. .
Eleven kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang och använda etiska begrepp och modeller på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: