Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Algebra och ekvationer

Skapad 2018-10-30 09:04 i Killebäckskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Matematik
Vi jobbar framöver med en fördjupning av algebra och ekvationer. Pythagoras sats är dessutom något du ska behärska framöver.

Innehåll

Efter detta moment är målet att du ska kunna:

  • teckna och tolka uttryck med bokstäver
  • förenkla och beräkna värdet av uttryck med och utan parenteser
  • faktorisera uttryck
  • teckna och lösa olika typer av ekvationer
  • använda ekvationer för att lösa problem
  • göra beräkningar med Pythagoras sats

Matriser

Ma
Nya kunskapskrav i matematik 7-9

Betyg E
Betyg C
Betyg A
Lösa problem med strategier, metoder & modeller
Du kan lösa olika problem i bekanta situationer på ett i huvudsak fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med viss anpassning till problemets karaktär samt bidra till att formulera enkla matematiska modeller som kan tilllämpas i sammanhanget.
Du kan lösa olika problem i bekanta situationer på ett relativt väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med förhållandevis god anpassning till problemets karaktär samt formulera enkla matematiska modeller som efter någon bearbetning kan tillämpas i sammanhanget.
Du kan lösa olika problem i bekanta situationer på ett väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med god anpassning till problemets karaktär samt formulera enkla matematiska modeller som kan tillämpas i sammanhanget.
Välja och använda matematiska metoder
Du kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med tillfredsställande resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga matematiska metoder med relativt god anpassning till sammanhanget för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med gott resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med god anpassning till sammanhanget för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med mycket gott resultat.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: