Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sociologi v1

Skapad 2018-11-05 13:42 i Stiernhooksgymnasiet Rättvik GY
Gymnasieskola Samhällskunskap
Varför har kvinnor lägre lön? Varför får män inte gråta? Var kommer fördomar från? Är personlighet något man föds med? Vad är kultur och hur påverkar det mig? Det är några av de frågor som vi kommer att beröra i detta avsnitt.

Innehåll

Lektion 1-2

Vad är kultur?

Socialisation.

Lektion 3-4

Sociala roller

Genus.

Uppgift: Kulturundersökning

 

Uppgifter

  • Undersökning - Kultur och Genus

Matriser

Sam
Sociologi

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Kunskap om individer och strukturer
Eleven kan dra enkla slutsatser om hur nutida samhällsförhållanden påverkar och påverkas av individer, grupper och samhällsstrukturer.
Eleven kan dra välgrundade slutsatser om hur nutida samhällsförhållanden påverkar och påverkas av individer, grupper och samhällsstrukturer.
Dessutom kan eleven dra välgrundade och nyanserade slutsatser om hur nutida samhällsförhållanden påverkar och påverkas av individer, grupper och samhällsstrukturer.
Ny aspekt
Analys
Eleven kan analysera samhällsfrågor och identifiera någon orsak och konsekvens. I analysen diskuterar eleven översiktligt orsakerna och konsekvenserna samt möjliga lösningar på samhällsfrågorna.
Eleven kan analysera samhällsfrågor och identifierar några orsaker och konsekvenser. I analysen diskuterar eleven utförligt orsakerna och konsekvenserna samt möjliga lösningar på samhällsfrågorna.
Eleven kan analysera samhällsfrågor och identifierar flera orsaker och konsekvenser. I analysen diskuterar eleven utförligt och nyanserat orsakerna och konsekvenserna samt möjliga lösningar på samhällsfrågorna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: