Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skadeförebyggande

Skapad 2018-11-15 09:42 i Vallhamra skola Partille
Grundskola F – 9 Idrott och hälsa
Arbete om skadeförebyggande

Innehåll

1. Välj ut tre styrkeövningar 
2. Spela in övningarna framifrån och från sidan (viktigt att hela kroppen syns i filmen) filma via wevideo eller kamera från chromebook/mobil men isf måste filen läggas in på drive.
3. Sök information på nätet om era valda övningar. Ni skall söka efter hur man gör övningen på ett tekniskt korrekt sätt och även om skaderisker.
4. Jämför era egna filmer med den information ni funnit: 
Vad gör ni korrekt och vad gör ni inte korrekt.
5. utgå från de punkterna ni inte gör korrekt och se vilka risker ni kan se i övningarna (med hjälp av materialet ni hittat, filmen skadeförebyggande samt powerpoint).
6. Filma övningarna igen denna gång med korrekt teknik.
7. Sätt ihop en film med hjälp av Wevideo (se lathund) där ni i slowmotion visar upp de filmer ni anser vara mest relevanta och berättar muntligt om era övningar och de risker ni ser.
Fokus skall ligga på de skaderisker ni har upptäckt: vart finns risken? , vad kan hända? varför kan det hända?
Redogör också kort för förebyggande åtgärder så som lämplig uppvärmning för övning, material, underlag osv.

 

Matriser

Idh
Skadeförebyggande

E
C
A
Förebygga skador
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: