Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Boksamtal ht18

Skapad 2018-11-19 09:00 i Alsike skola Knivsta
Grundskola F – 6 Svenska
I anslutning till att vi läser "Den osynliga flickan" kommer en av uppgifterna vara att ha ett boksamtal i mindre grupper. Innan det examinerande samtalet tränar vi på att föra samtal.

Matriser

Sv
Boksamtal ht18

E
C
A
Samtala
Eleven kan samtala om bekanta ämnen genom att ställa frågor och framföra egna åsikter på ett sätt som till viss del upprätthåller samtalet.
Eleven kan samtala om bekanta ämnen genom att ställa frågor och framföra egna åsikter på ett sätt som upprätthåller samtalet relativt väl.
Eleven kan samtala om bekanta ämnen genom att ställa frågor och framföra egna åsikter på ett sätt som upprätthåller samtalet väl.
Läsförståelse
Genom att göra enkla, kro- nologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med relativt god koppling till sammanhanget visar eleven god läsförståelse.
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med god koppling till sammanhanget visar eleven mycket god läsförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: