Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Muntlig redovisning i grupp

Skapad 2018-11-21 12:29 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola F – 9 Svenska Svenska som andraspråk
I vår klass är vi bäst på att prata! Vi argumenterar gärna för vår sak och delar gärna med oss av olika historier. Nu ska vi istället använda denna pratglada miljö till att berätta något som vi som grupp tycker är intressant - både för att träna oss på att prata om ett specifikt område, men också med syftet att lära våra klasskamrater något nytt.

Innehåll

Vad instruktionerna är för detta arbete och hur du ska arbeta hittar du på Classroom under rubriken "Tala - redovisning i grupp". 

Anledningar som vi hittar i centrala innehållet om varför vi ska arbeta med detta är följande:
Elever ska arbeta med och ta del av:

  • Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv.
  • Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare.
  • Olika hjälpmedel, till exempel digitala medier och verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

Bedömning för arbetet finner du nedan. 

 

Redovisningsdatum: onsdag 5/12 - torsdag 6/12 enligt schema, publicerat på Classroom.

Matriser

Sv SvA
Svenska Åk 7-9

E
C
A
Kombinera text, estetiska uttryck & medier
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Muntliga redogörelser
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: