Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kondition och styrka

Skapad 2018-11-27 20:30 i Östergårdsskolan Halmstad
Grundskola F
I detta arbetsområdet kommer vi arbeta med kondition och styrka.

Innehåll

Vi kommer under några veckor att lära oss hur man kan träna vår kondition och styrka och varför det är viktigt. Vi ska vara i idrottssalen och göra praktiska övningar och vi ska även lära oss teorin bakom.

Matriser

Kunskapskrav Idrott och hälsa årskurs 7-9

Kunskapskrav för betyget i slutet av årskurs 9

E
C
A
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: