Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Great Britain

Skapad 2018-11-28 14:21 i Södra Ängby skola Stockholm Grundskolor
Arbetsområde Great Britain utifrån section 6 i Wings
Grundskola 7 – 9 Engelska
Nu är det dags att göra en djupdykning i den brittiska världen! Du kommer få lära dig om allt ifrån hur många miljoner koppar te britterna dricker om dagen, till vilken kung som högg av huvudet på sina sex fruar...!

Innehåll

Syfte:

Att utveckla förmågan att sätta olika innehåll i relation till egna erfarenheter, livsvillkor och intressen. Undervisningen ska ge eleverna möjligheter att utveckla kunskaper om och förståelse för olika livsvillkor samt sociala och kulturella företeelser i områden och i sammanhang där engelska används.

Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin förmåga att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift.

Centralt innehåll åk 7-9:

·         Levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturella företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används.

·         Talad engelska och texter från olika medier.

·         Muntliga och skriftliga berättelser, beskrivningar och instruktioner.

·         Samtal och diskussioner.

Uppgifter

  • One life, two countries

  • One life, two countries

Matriser

En
Kunskapskrav engelska åk 7-9

E
C
A
Förstå tal och skrift
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i talad engelska i måttligt tempo och lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i talad engelska i måttligt tempo och lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå såväl helhet som detaljer i talad engelska i måttligt tempo och lättillgängliga texter i olika genrer.
Redogöra, diskutera & agera
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med tillfredställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat och nyanserat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Muntlig och skriftlig interaktion
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig begripligt och enkelt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Realia
Eleven diskuterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven diskuterar utförligt några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra välutvecklade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven diskuterar utförligt och nyanserat några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra välutvecklade och nyanserade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: