Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Undersökningsfas i temat Språk och fantasi genom sagans värld

Skapad 2018-11-30 12:24 i Rosenknoppens förskola Helsingborg
Förskola
Barnen har gjort sin tolkning från vem brevet var ifrån. Vi undersöker hur vi kan bygga upp vår innemiljö så vi kan leva oss in i karaktärerna.

Innehåll

Genom tankekartor har barnen varit delaktiga i hur vi ska bygga upp vårt fantasirum och byggrummet. Så att vi kan leva oss in i karaktärernas värld. 

Barnen får välja ett val av två uttrycksmedel att undersöka vårt tema. Ett val är att skapa i lera sin tolkn8ng av vem brevet kom ifrån. Det andra valet som de kan undersöka i är teckna sin tolkning i hur vi ska bygga upp kuben till källartrollet. 

Skapelserna i leran sparas så att man kan visa sin kompis och ge tillbaka sina undersökningar. 

Vår kub ska byggas upp där källartrollet ska bo samt fantasirummet vill barnen ska vara prinsessans hus. Viktigt att en långtrappa ska finnas. Barnens tankekartor sätts upp inne på avdelningen för att ge tillbaka till barnen vad de har för tankar i temats gång. 

Att leva sig in i sagans värld har vi lekt tillsammans en lek, där källartrollet ska fånga ta karaktärerna. Leken har inspirerats från sagan och barnens tankar. 

Kopplingar till läroplanen

  • öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: