Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fem sinnen

Skapad 2018-12-09 21:45 i Modersmålsundervisningen Lunds för- och grundskolor
Ml 4-6 Språkbruk Synonymer och motsatsord. Reflektion och utvärderingar Andra del av varje lektion ska jag vara säker att mina elever har fått lärande kring det området som vi jabbade med genom olika frågor om det område. Hur kan man kommunicera med andra människor om man kan inte höra. Vad händer om man missar sin syn? Vad heter sinnen som vi kan känna saker med? Hur skulle du reagera om din granne har hög musik senare på kvällen? Vad känner du när du simmar i kall vatten!? Hur bör vi kommunicera med människor som vi vet redan att de har inte alla sinnen som alla andra har.
Grundskola 1 – 3
Under fyra veckor kommer jag att arbeta med ett tema de fem sinnena, synen, lukten, hörseln, smaken och känseln. Med våra sinnen upplever vi världen och våra sinnen är viktiga i allt vi gör.

Innehåll

Aktiviteter utifrån det centralt innehåll:

När vi kommunicerar runt våra sinnen kommer vi att använda tal, tecken och bilder. Vi kommer att arbeta både i grupp och enskilt. 

Vi kommer att utgå ifrån våra upplevelser av sinnena. Vi kommer att använda våra sinnen hörsel, syn, lukt, smak och känsel för att uppleva och förstå. Några kommer också att arbeta med text och bild för att fördjupa sin förståelse. Rita bilder i gemensamt och i grupp.

Vi  tittar på film om fem sinnen.

läsa ord och enkla texter om fem sinnen.

Reflektion och utvärderingar

Andra del av varje lektion ska jag vara säker att mina elever har fått lärande kring det området som vi jabbade med genom olika frågor om det område.

Hur kan man kommunicera med andra människor om man kan inte höra.

Vad händer om man missar sin syn?

Vad heter sinnen som vi kan känna saker med?

Hur kan vi smaka olika sorter av maten.

Hur bör vi kommunicera med människor som vi vet redan att de har inte alla sinnen som alla andra har.

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: