Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Historiebruk Hi1b

Skapad 2018-12-12 13:33 i Thorildsplans gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Historia
Se uppgiftsbeskrivning på Teams

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Hur individer och grupper använt historia i vardagsliv, samhällsliv och politik. Betydelsen av historia i formandet av identiteter, till exempel olika föreställningar om gemensamma kulturarv, och som medel för påverkan i aktuella konflikter.
  His  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt utförligt och nyanserat förklara varför de har använts olika. Dessutom ger eleven några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med nyanserade omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser.
  His  A
 • Eleven kan utförligt redogöra för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt utförligt förklara varför de har använts olika. Dessutom ger eleven några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med enkla omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser.
  His  C
 • Eleven kan översiktligt redogöra för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt översiktligt förklara varför de har använts olika. Dessutom ger eleven några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med enkla omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser.
  His  E

Matriser

His
Historiebruk Hi1b

E-nivå
C-nivå
A-nivå
Hur händelsen har använts
Du redogör översiktligt för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt översiktligt förklarar varför de har använts olika.
Du redogör utförligt för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt utförligt förklarar varför de har använts olika.
Du redogör utförligt och nyanserat för några historiska skeenden och händelser som har använts på olika sätt samt utförligt och nyanserat förklarar varför de har använts olika
Betydelsen av händelsen
Dessutom ger du några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med enkla omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser
Dessutom ger du några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med enkla omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser.
Dessutom ger du några exempel på olika sätt att använda historia och värderar med nyanserade omdömen deras betydelse för nutida skeenden och händelser.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: