👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Europa

Skapad 2019-01-09 14:40 i Öjersjö Brunn B F-4 Partille
En planering för vårt arbete med Europa
Grundskola 4 – 6 Geografi
Vi kommer arbeta med vår världsdel Europa.

Innehåll

Syftet med området

Syftet med vårt arbetsområde Europa är att få kunskap om vår omvärld. 
Vi ska lära oss om de olika delarna av Europa och hur de ligger i förhållande till varandra. 
Vi kommer även titta på kartan i en Atlas och lära oss att hitta i en Atlas. 

 

 

Matriser

Ge
Europa

Jag...

-------------->
-------------->
-------------->
kan förklara hur olika processer förändrar vår jord och hur det påverkar oss som bor här
visar det genom att föra ... underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
kan förklara vilka processer som påverkar vår jord. Kan ge något exempel på hur det påverkar människan. Kan ge ett exempel på en konsekvens av detta för människan.
kan förklara fler av de processer som påverkar och förändrar vår jord. Ger flera exempel på hur det påverkar människan. Kan ge flera exempel på konsekvenser av detta för människan.
förklarar hur de olika processerna påverkar varandra och vår jord. Kan ge exempel på hur det påverkar människan och vilka konsekvenser det kan ge för olika människor i olika länder.
kan beskriva vilka natur- resurser olika länder har samt varför det bor många människor i vissa länder
beskriva… samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad
kan vad en naturresurs är och ge exempel på i vilka länder de finns. Vet vilka länder som har många människor och vilka som har få
kan ge flera exempel på vart naturresurserna finns och hur det påverkar landet. Kan diskutera kring varför människor bor där de bor.
förstår och förklarar hur naturresurser påverkar länder och dess befolkning. Kan beskriva hur det påverkar när befolkning flyttas och hur den fördelas.
kan Europas geografi och kan säga hur olika stora geografiska objekt är
har … kunskaper om Europas namngeografi visar det genom att med … säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
kan geografin i stora drag, vet åt vilket håll de olika länderna ligger. Kan namnge några länder samt huvudstäder. Vet vilka de största länderna i Europa är
kan namnge flera länder och vet vilka länder som ligger nära varandra. Kan flera huvudstäder, viktiga vattendrag och bergskedjor. Kan även beskriva hur stora dessa är jämfört med varandra.
kan de flesta länder i Europa samt hur de tidigare hört ihop. Kan de större haven samt viktiga sjöar. Kan även säga hur stora eller små dessa geografiska objekt är.
använder kartan och andra geografiska källor
kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett ... fungerande sätt
kan leta reda på namngivna ställen i en kartbok eller på en elektronisk karta. Kan jämföra olika länder med hjälp av en karta
förstår hur kartboken är uppbyggd och kan hitta fakta genom att titta på olika slags kartor
förstår vilka felkällor som finns i en kartbok. Använder flera olika kartor för att förstå omvärlden.