👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

English - The English Speaking World åk8

Skapad 2019-01-10 07:23 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 8 Engelska
We will learn some more about Australia, the continent, the country, the people who live there and some distinctions about the English language that are specific for Australians.

Innehåll

De närmaste veckorna, v.2 - v.4, är en del i The English Speaking World som är en del av kunskapskraven i engelska språket. Vi kommer återkomma till området i intervaller allteftersom det passar som komplettering till andra saker vi lär os om. Nu fortsätter vi att lära oss om Australien med utgångspunkten filmen The Rabbit Proof Fence som vi såg i december. Vi kommer att prata lite mer om Australiens urinvånare och förändringar sen perioden som filmen utspelades i. Dessutom ska vi lära oss mer om resten av Australien, folket, språket och landet. Vi kommer att avsluta projektet med ett prov v.5.

Målet med att lära sig om den engelskspråkiga världen är att kunna förstå och kommunicera med människor som talar engelska med olika  bakgrund.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter,
  En
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  En
 • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
  En
 • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang, och
  En
 • reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.
  En