Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Flodkulturerna och antiken

Skapad 2019-01-10 15:42 i Ållebergsgymnasiet Falköping
Grundskola F Historia
I det här arbetsområdet kommer vi att bekanta oss med historiska tidsperioder som flodkulturerna och antiken.

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer,
    Hi
  • använda historiska begrepp för att analysera hur historisk kunskap ordnas, skapas och används.
    Hi

Matriser

Hi
Flodkulturer och antiken

E-nivå
C-nivå
A-nivå
Har baskunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer.
Har goda kunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer
Har mycket goda kunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer.
Kan undersöka hur möten mellan kulturer, in- och utvandring, politik och hur människor lever har förändrats genom historien. Beskriver hur olika tidsperioder hänger ihop på ett enkelt sätt.
Kan undersöka hur möten mellan kulturer, in- och utvandring, politik och hur människor lever har förändrats genom historien. Beskriver hur olika tidsperioder hänger ihop på ett utvecklat sätt.
Kan undersöka hur möten mellan kulturer, in- och utvandring, politik och hur människor lever har förändrats genom historien. Beskriver hur olika tidsperioder hänger ihop på ett välutvecklat sätt.
Kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i på ett enkelt sätt. Kan diskutera på ett enkelt sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i på ett utvecklat sätt. Kan diskutera på ett utvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i på ett välutvecklat sätt. Kan diskutera på ett välutvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Kan använda historiska begrepp på ett ganska bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Kan använda historiska begrepp på ett bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Kan använda historiska begrepp på ett mycket bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: