Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla årskurser

Planeringsmall - Trollbodaskolan

Trollbodaskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 27 mars 2023

Följ stegen nedan för att skapa en planering "På denna plats ska du skriva en kort beskrivning av ämnesområdet. Gärna någonting som fångar elevernas intressen"

När du planerar ett arbetsområde - lila text förklarar hur du GÖR, svart text längre ned är de rubriker som planeringen ska ha

 

1. Ta denna planering och välj att skapa en kopia av den. Du får då ge den ett eget namn (Rubrik) och kan sedan ändra i den, så att den passar dig och ditt ämne. VIKTIGT: att du i rubriken har med "Planering Ämne ÅK VT Arbetsområde" Glöm inte att klicka på sparaknappen. 

 

2. Koppla planeringen till ett eller flera ämnen genom att klicka på + Lägg till ämne här ovanför. Du kan på så vis peka på syfte och välja ut aktuellt centralt innehåll och koppla det till planeringen. Detta tydliggör vad som behandlas under arbetsområdet. Klicka sedan även på vilken årskurs planeringen gäller för. Om ni är flera som ska samarbeta i planeringen kan du lägga till dina kollegor i planeringen genom att klicka på + Lägg till medredaktör.

 

3. Om du vill kan du koppla betygskriterierna till planeringen genom att klicka på Lägg till - Läroplan nedanför denna ruta. Notera i så fall i planeringen hur kunskaperna ska bedömas (se rubrikerna nedan). Ska de utgöras av uppgifter kopplade till planeringen, eller bedömas på annat sätt? Kom ihåg att bedömning och dokumentation ska vara ändamålsenlig. Titta gärna närmare på Skolverkets Allmänna råd i publikationen Betyg och betygssättning för att få råd kring hur du planerar din undervisning och organiserar din dokumentation. Skolverkets matriser finns i Skolbanken och kan läggas till genom knappen Lägg till - Matris nedan. Du kan också lägga till en matris som du själv har skapat. Det går utmärkt att ha en planering utan matris.

 

4. Fyll i rubrikerna nedan så att innehållet passar just din elevgrupp. Ändra texten i ingressen så att den passar planeringen och lägg till en lämplig bild. För att byta bild klickar du på krysset till höger om trollet, Sedan klickar du på plustecknet och väljer en önskad bild.

 

Skapa en egen planering:

Klipp bort allt ovanför denna text och fyll i under rubrikerna nedan

 

Vad ska vi arbeta med?

Under denna rubrik skriver du ett stycke om arbetsområdets syfte och koppling till ämnet - och att detta finns kopplat till planeringen.

 

Hur ska vi arbeta?

Under denna rubrik skriver du och berätta om hur ni ska arbeta med arbetsområdet. Berätta hur många lektioner eller hur lång tid ni kommer att ägna planeringen åt, eller om arbetet med planeringen är mer flexibelt. Infoga de länkar, bilder eller filmklipp som du tror behövs för att förtydliga vad ni ska göra. Berätta övergripande om hur arbetssättet är under arbetsområdet.

Gå in mer på detalj om du vill och ser ett syfte med det! 

 

Vad ska du lära dig?

Under denna rubrik skriver du om vad eleven ska lära sig (vad de ska kunna) och hur det ska bedömas och att betygskriterierna finns kopplat till planeringen. Vilka betygskriterier eller delar av dem kommer bedömsa? Vad är det som bedöms (en presentation/en inlämning/en insats eller förmåga/annat) och när sker bedömningen (löpande/eller inlämning/prov)? 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback