Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teckna och måla kroppen i rörelse i akvarell

Skapad 2019-01-17 08:56 i Djurgårdsskolan Kristinehamn
Kroppens proportioner+rörelse
Grundskola 7 – 9 Bild
Hur ändrar kroppen sin form i olika rörelser? Vi undersöker kroppens rörelsemönster och kroppens proportioner. Vi tränar dessutom på hur man målar med akvarellfärg.

Innehåll

Teckning/måleri

Vi kommer under några veckor lära oss hur man tecknar en kropp, kroppens proportioner och hur kroppen ser ut i olika rörelser. 

Du kommer att:

 • teckna kroppens proportioner
 • teckna olika rörelser i form av streckgubbar 
 • teckna en siluett utifrån ett fotografi
 • sätta in siluetten i en bakgrundsmiljö som du har målat med akvarellfärg.

 

 

 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • kommunicera med bilder för att uttrycka budskap,
  Bl
 • skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material,
  Bl

Matriser

Bl
Bild åk 7-9

På väg att nå E
->E
->C
->A
Skapa bilder
Du kan skapa enkla bilder som berättar och visar vad någon varit med om och vad någon tycker. Du gör budskapet i dina bilder tydliga på ett ganska bra sätt.
Du kan skapa utvecklade bilder som berättar och visar vad någon varit med om och vad någon tycker. Du gör budskapet i dina bilder tydligt på ett bra sätt.
Du kan skapa välutvecklade bilder som berättar och visar vad någon varit med om och vad någon tycker. Du gör budkapet tydligt på ett mycket brasätt.
Teknik och material
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett ganska bra sätt. Du prövar på ett ganska bra sätt hur de kan användas tillammans för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och bra sätt. Du prövar på ett bra sätt hur de kan användas tillammans för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och mycket bra sätt med många idéer. Du prövar på ett mycket bra sätt hur de kan användas tillammans för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Komposition
Du kan sätta ihop former och färger och bildkompositioner på ett ganska bra sätt i dina bilder.
Du kan sätta ihop former och färger och bildkompositioner på ett bra sätt i dina bilder.
Du kan sätta ihop former och färger och bildkompositioner på ett mycket bra sätt i dina bilder.
Idéutveckling
Du kan hjälpa till att utveckla idéer inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andar idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla egna idéer som du fått hjälp med att komma på inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andar idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla egna idéer inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andar idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Reflektion och arbetsprocess
Du kan ge enkla omdömen om hur du har arbetat. Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett enkelt sätt i ditt arbete.
Du kan ge utvecklade omdömen om hur du har arbetat. Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett utvecklat sätt i ditt arbete.
Du kan ge välutvecklade omdömen om hur du har arbetat. Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett välutvecklat sätt i ditt arbete.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: