Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bollsport

Skapad 2019-01-20 22:09 i Domnarvets skola Borlänge
Grundskola F – 9
Bollsport är när man tävlar i ett spel med bestämda regler och en boll som verktyg. Bollsporter har specifika regler och går vanligtvis ut på att göra fler mål/poäng än motståndaren/motståndarna, oftast under viss tid. Beroende på vilken bollsport det är, används redskap alternativt olika kroppsdelar för att förflytta bollen. Oftast spelas bollsport i lag men kan också spelas individuellt så som i t.ex. tennis eller bordtennis.

Innehåll

Du kommer att få träna på olika bollsporter under dina år i grundskolan. I många bollsporter tävlas det i Sverige i olika seriesystem så som ex.

  • Fotboll
  • Handboll
  • Basket
  • Innebandy
  • Ishockey
  • Bandy
  • Bordtennis
  • Volleyboll

 

Denna gång är bollsporten BASKET i fokus.

Vi kommer att öva på idrotten under v. 4 och 5

Vi kommer att träna på:

-Individuell teknik så som t.ex. passningar och skott.

-Samspel med passningar och taktik med anfall och försvar.

-Olika regler i spelet.

För att lyckas på ett bra vis så gäller det att samspela på bästa vis och att försöka förutsäga vad motståndaren ska göra samt samarbeta med lagkompisar så att alla i laget blir aktiva då vi ska träna tillsammans. Att placera sig rätt i banan för att fördröja eller försvåra det för motståndaren är en bra kunskap i bollspel. Individuell teknik gör det enklare att samspela och komma fram till situationer som leder till poäng samt hindrar motståndaren från att ta poäng eller göra mål. 

Du kommer att få visa dina kunskaper både i enklare övningar, lekar med boll där tekniken krävs, passnings övningar på olika nivå och i samspel med andra.

 

Matriser

Idrott och hälsa - Lekar, spel och idrotter

E
C
A
Lekar, spel och idrotter
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: