Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema styrketräning VT 2019 ÅK 7

Skapad 2019-02-03 12:07 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 8 Idrott och hälsa
I det här temat kommer vi att jobba med styrketräning där vi tittar på grundläggande kunskaper kring styrketräning. Eleven kommer även få möjlighet att planera, genomföra och utvärdera ett eget uppvärmnings och styrketräningsprogram.

Innehåll

Dessa punkter ur läroplanen kommer undervisningen handla om:

Detta ska du lära dig:

  • Allmänt om styrketräning
  • Utvärdera styrketräningspass som är komponerade av mig (Johan)
  • Planera, genomföra, och utvärdera ett eget uppvärmnings och styrketräningspass

Så här kommer vi att arbeta:

Du kommer på olika sätt ta del av de teoretiska grunderna inom styrketräning. Du kommer sedan att få testa på olika styrkeövningar med kroppen som belastning som avslutas med en utvärdering. I slutet av arbetsområdet kommer du sedan få planera, genomföra och utvärdera ett eget uppvärmnings och styrketräningspass.

 

Så här kommer pedagogen att bedöma dig:

se matris nedan

  •  

Matriser

Idh
Tema styrketräning

F
E
C
A
Planera
På ett ytlig nivå planerar du ett uppvärmning och styrketräningsprogram. En bristfällig koppling mellan valet av uppvärmningsövningar, styrketräningsprogram och syftet med styrketräningsprogrammet.
Du beskriver ditt uppvärmning- och styrketräningsprogram på ett relativt ingående och tydligt sätt. Det finns en relativt tydlig koppling mellan valet uppvärmningsövningar, styrketräningsprogram och syftet med styrketräningsprogrammet.
Du beskriver sitt uppvärmning och styrketräningsprogram på ett mycket ingående och tydligt sätt. Det finns en tydlig koppling mellan valet av din uppvärmning, styrketräningsprogram och syftet med styrketräningsprogrammet
Utvärdering och reflektion
Saknar stora delar av sin utvärdering gällande uppvärmning och styrketräningsprogram
Du kan utvärdera uppvärmningsprogram och styrkeprogrammet med enklare beskrivningar. Du förklarar med enkla beskrivningar om vilka fördelar styrketräning har för sin och andra människors hälsa.
Du kan utvärdera uppvärmning och styrkeprogrammet med relativt djupa beskrivningar . Du förklarar med relativt djupa beskrivningar om vilka fördelar styrketräning har för sin och andra människors hälsa.
Du kan utvärdera uppvärmning och styrkeprogrammet med analyserande och djupa beskrivningar . Du förklarar med analyserande och djupa beskrivningar om vilka fördelar styrketräning har för sin och andra människors hälsa.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: