👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Måla med olika tekniker

Skapad 2019-03-06 14:31 i Tallbacken förskola Flen
Vi kommer att prova att måla med olika tekniker i ateljén.
Förskola
Skapande är en viktig hörnsten i förskolans verksamhet. Genom att erbjuda barnen tillfällen att utforska färg och form på olika sätt stimuleras deras kreativitet och spännande lärprocesser sätts igång. Vi kommer ge barnen möjlighet att utforska olika målartekniker.

Innehåll

Mål:

Barnen ska få prova på, utmanas och utveckla sina förmågor att måla med olika tekniker. Det ska vara roligt, meningsfullt och väcka barnens nyfikenhet och lust att skapa.

Genomförande:

Vi kommer att använda oss av olika målartekniker så som exempelvis kulmålning, bubbelmålning, gaffelmålning, sockermålning, måla på snören mm. Vi kommer prova på att måla med hjälp av naturmaterial som exempelvis blommor, pinnar, kottar och annat material som vi kan hitta i naturen.

 

Kopplingar till läroplanen

 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
  Lpfö 18
 • förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen och,
  Lpfö 18
 • ta vara på barnens kunskaper, vetgirighet, vilja och lust att leka och lära samt stärka barnets tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18