Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

1 - 3

Vi lär oss om maskar

Fontinskogen förskola, Kungälv · Senast uppdaterad: 9 maj 2019

I ett projekt om Maskar tar vi vara på barnens intresse och nyfikenhet för maskar och vi kan observera, undersöka och lära tillsammans. Syftet är att barnen i olika lärmiljöer utvecklar sitt språk och värnar om naturen och om varandra i samspel.

Metoder:

Vistelser i skogen/Utomhus

Maskhus

Skapande verksamhet/lek

Sånger och ramsor

Äta löv och bajsa jord:Vem gör jord? https://urskola.se

Böcker

Barnens delaktighet :

Vi planerar att tillsammans med barnen flytta in några daggmaskar till ett maskhus som vi även iordningställer med jord och sand tillsammans. Hur ska vi göra så att maskarna ska trivas i maskhuset? Barnen kommer få till uppgift att visa omsorg för maskarna och se till att maskarna får mat och får ha det mörkt  i sitt maskhus.

I projektet kommer vi använda oss väggdokumentation barnhöjd för att väcka intresse och reflektion på egen hand eller tillsammans med andra.

Vi kommer att iordningsställa lek- och lärmiljöer där barnen kan vara delaktiga och ta ansvar samt där barnen tränar sociala förmågor så som hänsyn och turtagande.

Samverkan förskola och hem:

Vi kommer dokumentera och planera löpande under projektets gång och använda lärloggen på Unikum för att delge föräldrarna som i sin tur får ett underlag att kunna prata om projektet hemma med barnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läroplanskopplingar

utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,

utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,

utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback