Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bibeläventyret

Skapad 2019-03-20 14:34 i Lunds skola Hudiksvall
Ett kreativt sätt att vandra genom Gamla testamentet och Nya testamentet!
Grundskola 4 Religionskunskap

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt sätt att ge eleverna kunskap om bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Mycket av det centrala innehållet i  Lgr11 finns med. 

 

 

 

Innehåll

Avsnitt 1

En röd tråd genom Bibeln

Vi får lära oss om berättelserna i Bibeln, samtidigt som vi får en känsla för hur de hänger ihop. Vi får en bild av de bibliska ländernas geografi, utmanas att tänka på vad Tio Guds bud betyder och det på ett sådant sätt att vi kommer ihåg det mesta. Och dessutom ha kul under tiden. 


Vi berättar... 

I berättandets form tar vi oss igenom Bibelns alla böcker. Från skapelsen i  1 Mosebok, genom de flesta av de kända bibliska berättelserna, till profetiorna om en ny Messias. I del två följer vi Jesus i evangelierna, liknelserna och undren, Paulus skeppsbrott mm. 


...på ett engagerande sätt!

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap, leker vi in kunskapen så att vi ska kunna tillgodogöra oss fakta och funderingar. Bland annat så rappar vi tio Guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig och förstå de bud som ligger som grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.


Två delar

Bibeläventyret är uppdelat i två delar. Gamla och Nya Testamentet. Under höstterminen vandrar vi genom Gamla Testamentet, som är en förutsättning för Nya Testamentets Bibeläventyr, som vi genomför på vårterminen.

Källa: http://www.bibelaventyret.se/

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: