Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åsö Idh- v. 19-22 Friidrott och volleyboll åk 9

Skapad 2019-04-09 16:12 i Åsö grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
De sista veckorna på terminen kommer vi att ha friidrott och volleyboll. 14 maj kommer vi ha en friidrottsdag på Kärrtorps IP.

Innehåll

Idrott och hälsa åk 9

 

Under veckorna 19-22 kommer vi att ägna oss åt friidrott och volleyboll. Dessa moment ingår båda i kunskapskravet Grovmotorik och rörelse.

 

·        Syftet med detta område är att ni ska få möjlighet att utveckla er samarbetsförmåga och kunna röra er allsidigt i olika fysiska moment. Samt att få taktiska och tekniska färdigheter i en utvald lagidrott.  

 

·        Centralt innehåll. Enkla och komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter inomhus. Hur olika lekar och idrotter påverkar rörelseförmågan.

 

·        Kunskapskrav: Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser till viss del/relativt väl/ väl till aktiviteten och sammanhang.

 

·        Utvärderingsform/bedömning.  Kontinuerlig feedback från oss lärare under lektioner, för att på så sätt öka er förståelse för det aktuella momentet.

 

·         Bedömningssituationer: Under blocket kommer du som elev att få feedback och vägledning ifrån läraren. Vi kommer ha en friidrottsdag 14 maj och en volleybollturnering sista veckan på skolan.

 

 

 

Grovplanering

 

Vecka

       Lektion 1

 Lokal

 Lektion 2

 Lokal

19

 Friidrott

 

Idrottshallen

Friidrott

Idrottshallen

20

Friidrott

 

Idrottshallen

Friidrott/volleyboll

Idrottshallen

21

Volleyboll

 

Idrottshallen

Volleyboll

Idrottshallen

  22

Volleyboll

 

Idrottshallen

 Volleyboll

Idrottshallen

                                             

 

Uppgifter

 • Friidrottsdag 14 maj

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  C 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Åsö Idh- Friidrott och volleyboll åk 9

F
E
C
A
Friidrott och volleyboll
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Eleven är inte aktiv på lektionerna och bedömningsunderlag saknas.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: