Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

NO (år 1-3)

·

Årskurs:

2 - 3

Vårt solsystem

Årstadskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 10 april 2019

Hur ser det ut ute i världsrymden? Vad heter de största planeterna och var finns de i förhållande till varandra. Rymden är fascinerande, spännande och fantasieggande! Vi kommer att titta lite närmre på vårt solsystem och prata kring hur saker hänger ihop på ett grundläggande sätt.

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Arbetsområdet rymden syftar till att ge eleverna faktakunskaper om olika himlakroppar som sol, stjärnor, måne och planeter, deras rörelse i förhållande till varandra och hur de påverkar vårt liv på jorden.

Bedömning - vad och hur

Du får visa vad du lärt dig genom att skriva texter, svara på frågor, samtala och diskutera.

Undervisning och arbetsformer

Du kommer att få lära dig om vårt solsytem, planeterna, hur jorden och månen rör sig. Vi kommer att prata om varför vi har olika årstider och vilka olika månfaser det finns. Vi kommer att bygga en modell över vårt solsystem. Vi pratar också om stjärntecken. Vi kommer att ha genom gångar, samtala, diskutera, skriva, sjunga och titta på film. 


Läroplanskopplingar

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser. Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.

Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar med text, bild och andra uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg.

Eleven kan visa och beskriva hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback