Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska, Svenska som andraspråk, NO (år 1-3)

·

Årskurs:

1

Bondgården

Nolbyskolan, Alingsås · Senast uppdaterad: 23 april 2019

Vi ska lära oss om bonden, bondgården och dess djur.

Arbetsområde: 

Vi kommer under några veckor att arbeta kring bondgården. Vi kommer att lära oss om bondens arbete och om de olika djuren som finns på bondgården. 

 

Konkreta mål:

Du kommer få lära dig om bonden, bondens maskiner, några vanligt förekommande djur på en bondgård samt vad man kan odla. Du ska kunna beskriva ett djur, skriva faktatext samt rita olika djur. 

 

Bedömning:

Vi kommer att bedöma din förmåga att skriva en faktatext med hjälp av stödord och följa en steg för steg instruktion vid skapande av bild.

 

Undervisning:

Vi kommer att titta på film, och läsa faktaböcker. Vi kommer samla stödord och utifrån dem skriva faktatexter om de olika djuren på en bondgård. Vi kommer rita vanligt förekommande djur enligt .  Vi kommer även göra ett studiebesök på en bondgård. Vi kommer att utgå ifrån Arlas studiematerial.

 

 


Läroplanskopplingar

anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,

använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet,

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Eleven kan söka information ur någon anvisad källa och återger då grundläggande delar av informationen i enkla former av faktatexter.

Eleven gör enkla observationer av årstider, namnger några djur och växter, sorterar dem efter olika egenskaper samt beskriver och ger exempel på kopplingar mellan dem i enkla näringskedjor.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback