Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Det finns inga skridskor i öknen.

Skapad 2019-04-29 10:32 i Getingeskolan Halmstad
Grundskola 7 Svenska
Under de närmsta veckorna ska ni läsa en skönlitterär bok som heter "Det finns inga skridskor i öknen". Under tiden ni läser boken ska ni var och en skriftligt skriva ner era tankar kring vad som händer i boken utifrån olika frågor.

Innehåll

 

 

Det finns inga skridskor i öknen

 

Under de närmsta veckorna ska ni läsa en skönlitterär bok som heter "Det finns inga skridskor i öknen". Under tiden ni läser boken ska ni var och en skriftligt skriva ner era tankar kring vad som händer i boken utifrån olika frågor. Detta gör ni antingen för hand eller i ett Word dokument som ni delar med Linda.

 

 

Vilka förmågor tränar vi?

 

  • Kommunikativa förmågor; t ex samtala och uttrycka olika ståndpunkter både muntligt och skriftligt

  • Analytiska förmågor; t ex se frågor utifrån olika perspektiv, jämföra likheter och skillnader samt för- och nackdelar med olika ställningstagande

 

 

 

Bedömning?

 

  • Enskilt- dina skriftliga svar i läsloggen. Det är t ex viktigt att du motiverar dina svar med hjälp av exempel utifrån boken om det står så i frågan. På så sätt blir dina resonemang mer utförliga och inte enbart baserat på eget tycke.

 

  • Grupp- muntligt deltagande i ett boksamtal. Under detta moment kommer din förmåga att kunna diskutera olika frågor, ställa frågor och föra samtalet framåt inom gruppen att bedömas. Även inom detta moment krävs att dina resonemang är utförliga för de högre betygen, och ju mer du bidrar till att hålla igång samtalet och breddar diskussionen med inlägg/frågor/olika begrepp, desto högre blir betyget.

 

Uppgifter

  • Läslogg

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: