Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rutiner på avd Jorden

Skapad 2019-05-23 13:19 i Förskolan Freden Ludvika
Förskola
Hur vi lägger upp verksamheten

Innehåll

En dag på förskolan:

Förskolan öppnar 6:30, under morgonen har barnen friare lek och pedagogerna tar emot de barns som kommer. Till avdelning Jorden lämnas även barnen från avdelning regnbågen som är vår kompisavdelning. 

Vid kl. 7:30 serveras det frukost, som varierar från dag till dag. Efter frukosten tvättar barnen sina händer, varefter vi dukar av borden. regnbågens avdelning går upp till sig och vi fortsätter vår verksamhet.

Vid 9 samlas vi till en samling, där barnen får ta del av en pedagogisk aktivitet (rim, ramsor och sånger m.m.) samt fruktstund. Den pedagog som öppnade tar sin rast vi ca 9.

Efter samlingen delas barnen in i sina aktivitetsgrupper tis-tors, skapande, rörelse och språk. Denna aktivitet pågår i ca 30min, varefter vi kollar blöjor, de stora barnen går på toa, klär på barnen och går ut.

10:45 är det dags att gå in för lunch. En ped. har gått tidigare för att duka borden.

Ca 11:30 är lunchen färdig och de barn som ska sova, får sin blöja kollad, gosedjur och nappar hämtas och de går in på vilan med 1 eller 2 ped. beroende på barnantal.

En ped. dukar av borden och kör ut matvagnen. Om det är barn uppe som ej sover stannar den kvar tills en ped. kommer ut från vilan. sedan går denna på rast. Den sista pedagogen går på rast när de andra pedagogerna lämnat vilan.

När rasterna är klara går den pedagog som öppnade hem. barn som har bestämda sovtider, tas upp och sitter i soffan.

Barnen har friare lek fram till mellanmålet Kl. 14:30. Efter mellis kontrolleras blöjor och beroende på väder går vi antingen ut eller stannar inne fram tills barnen går hem.

Den pedagog som går sist städar bordet, kastar blöjpåsen och andra sopor och kollar av att avdelningen är iordningsställd till nästa dag.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: