Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vardagsliv

Skapad 2019-08-12 13:36 i Mjölby Vuxenutbildning Mjölby
Vuxenutbildning Svenska för invandrare
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag är vardagar. Vad gör du på vardagarna?

Innehåll

Pedagogisk planering för arbetsområde: 

Vad?

Öva in ord och fraser som handlar om vardagsliv.

Varför?

Målet är att du muntligt och skriftligt ska kunna berätta om din vardag. 

 

Hur?

Vi övar i grupp och enskilt. Med och utan Ipads.

Hur? 

Du visar vad du kan på lektionerna, på Lunis och när du får läxor.

Uppgifter

 • Arbetsförmedlingen

 • Vuxenutbildningen

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven visar sin förståelse för korta återberättade händelser, samtal, information och anpassade nyheter om välbekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet. Eleven visar sin förståelse för korta och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner i vardagslivet genom att på ett i huvudsak fungerande sätt agera utifrån dem.
  SFI  E
 • Eleven läser anpassade berättande och beskrivande texter om välbekanta ämnen och visar sin förståelse genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet. Eleven visar sin förståelse för personliga meddelanden, konkret information och korta, tydliga och enkla instruktioner genom att på ett i huvudsak fungerande sätt agera utifrån detta. Eleven väljer och använder några lässtrategier på ett i huvudsak fungerande sätt.
  SFI  E
 • Eleven deltar i enkla samtal om välbekanta ämnen genom att framföra och reagera på påståenden, åsikter och önskemål samt ställa och besvara frågor på ett sätt som till viss del upprätthåller samtalet. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt strategier för att förstå och göra sig förstådd.
  SFI  E
 • Eleven berättar i enkel form om personliga erfarenheter och välbekanta personer, platser och händelser. Eleven uttrycker sig begripligt och till viss del sammanhängande. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt några strategier för att göra sig förstådd.
  SFI  E
 • Eleven skriver enkla och begripliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar i huvudsak fungerande sammanhang. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt några strategier för skrivande.
  SFI  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: