Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

SFIKUA9

Vardagsliv

Mjölby Vuxenutbildning, Mjölby · Senast uppdaterad: 5 september 2019

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag är vardagar. Vad gör du på vardagarna?

Pedagogisk planering för arbetsområde: 

Vad?

Öva in ord och fraser som handlar om vardagsliv.

Varför?

Målet är att du muntligt och skriftligt ska kunna berätta om din vardag. 

 

Hur?

Vi övar i grupp och enskilt. Med och utan Ipads.

Hur? 

Du visar vad du kan på lektionerna, på Lunis och när du får läxor.


Läroplanskopplingar

Eleven förstår tydligt, enkelt tal i vanliga situationer i vardagslivet. Eleven förstår korta återberättade händelser, samtal, information och anpassade nyheter om välbekanta ämnen. Eleven förstår korta och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner.

Eleven läser och förstår enkla texter i vanliga situationer i vardagslivet. Eleven läser och förstår anpassade berättande och beskrivande texter om välbekanta ämnen, konkret information samt korta, tydliga och enkla meddelanden och instruktioner.

Eleven kommunicerar med stöd i vanliga situationer i vardagslivet. Eleven deltar i enkla samtal om välbekanta ämnen. I samtalen framför och reagerar eleven på påståenden, åsikter och önskemål samt ställer och besvarar frågor på ett sätt som till viss del upprätthåller samtalen.

Eleven kommunicerar med stöd och med ett enkelt språk i vanliga situationer i vardagslivet. Eleven berättar i enkel form om personliga erfarenheter och om välbekanta personer, platser och händelser. Eleven uttrycker sig begripligt och till viss del sammanhängande.

Eleven skriver enkla texter för att kommunicera i vanliga situationer i vardagslivet. Eleven skriver enkla och begripliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar i huvudsak fungerande sammanhang i sina texter.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Vuxenutbildningen
Arbetsförmedlingen
Uppgift 3

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback